Hur går det till att byta kök?

Oavsett om du renoverar delar av ditt befintliga kök eller byter ut det helt och hållet så hjälper vi till så mycket du önskar. Vill du att vi kontaktar hantverkare t ex? Vi har många bra kontakter med snickare, elektriker, målare och rörmokare och kan dessutom hålla i helheten om du önskar. Vill du göra det mesta själv eller har befintliga kontakter som du vill nyttja så går det självklart lika bra!

Ditt nya kök steg för steg

1. Våra köksdesigners ritar upp ditt befintliga kök/ditt nya kök, vill du ha hjälp med att mäta så fixar vi det. 
2. Vi tittar på typer av skåp och lådor, material, färger, vitvaror, bänkskivor etc och de olika möjligheter som finns baserat på dina behov och önskemål. Detta gör vi bäst på plats hos oss på ELON MatsÅke på Teg så vi kan kika i vår köksutställning och se olika valmöjligheter – men det går självklart även att göra i ett digitalt möte eller via mail.
3. När du är nöjd får du en offert från oss på kök och vitvaror och om du vill ha hjälp av hantverkare får du separata offerter från dem. Vi har bra kontakter med hantverkare som är vana vid att jobba tillsammans och planerar sina jobb så att det går så snabbt och smidigt som möjligt.
4. Vi beställer ditt nya kök och de vitvaror du önskat, leveranstid varierar men köket tar ca 5 veckor att tillverka.
5. Hantverkarna förbereder utrymmet för köket, t ex rörmokare, målare och elektriker behövs ofta i god tid före köksmontering.
6. Köket levereras hem till dig, då behöver det torrt ställe att förvaras på tills det monteras, t ex i ett garage.
7. Hantverkare börjar montera köket och därefter vitvaror, bänkskivor, fläkt etc.
8. Hantverkarna gör det sista och vi inspekterar köket så vi ser att allt blivit exakt som vi planerat från start.
9. Nytt kök på plats!