Grillar från Outdoorchef

Vi säljer grillar från Outdoorchef, vi har flera modeller i butiken att kika på, både kolgrillar och gasolgrillar och i format från mini till stor. Kom in och prata grill med oss! Är du nyfilen på modellerna redan nu så finns de här: Grillar

Direkt, indirekt eller BBQ?

Det finns många sätta att grilla på. En ganska vanlig indelning brukar vara att skilja på direkt grillning, indirekt grillning och barbecue.

Direkt grillning innebär att du lägger köttet, grönsakerna eller det som ska grillas direkt över glödbädden. Detta är den mest klassiska grilltekniken. Direkt grillning är den snabbaste av dessa varianter och fungerar bäst på rätter som är tunna eller bara ska få fin färg.

Indirekt grillning betyder att maten som grillas ligger vid sidan av värmekällan och tillagningen sker vid en temperatur mellan 120-150 °C. Indirekt grillning passar mat som tar lite längre tid att tillaga. En termometer är att föredra för att veta när maten är klar.

Barbecue innebär i korta drag att grilla vid låga temperaturer, någonstans mellan 80–120 °C under längre tid. För att grilla barbecue rekommenderas en grill med sidobehållare för att enkelt kunna få jämn värme och luftdrag, men det går med vilken grill som helst som har ett lock.

All mat som har en tillagningstid på mer än 15 minuter, rekommenderas tillagning genom indirekt grillning eller barbecue. Börja dock med att grilla exempelvis köttet över glöden för att få en fin yta. Lägg sedan köttet vid sidan av och stäng locket för att låta rökvärmen tillaga maten under längre tid. Den indirekta grillningen ger ett saftigt kött.